Navigácia

  • McDonald's cup

    Dňa 19. 4. 2024 sa žiaci 3. a 4. ročníka zúčastnili futbalového turnaja s názvom McDonald´s cup. Obvodné kolo sa im podarilo vyhrať bez straty bodov a postúpili do finále okresného kola. Tam už naši žiaci narazili na silnejšiu konkurenciu a ich cesta v tomto turnaji skončila. Za úspešnú reprezentáciu žiakom ďakujeme a tešíme sa na ďalšie úspechy.

     

  • SORUDO

    Pri prejavoch násilného správania a agresivity na školách dominujú najmä výsmech, urážky, nadávky, či vylučovanie z kolektívu. Preto naši žiaci absolvovali besedu v rámci prevencie šikany, ktorú realizovala spoločnost SORUDO. Zábavnou, im blízkou  formou im boli prezentované situácie z bežneho života, s ktorými sa môžu stretnúť. Najzaujímavejšia časť pre žiakov bola tá,  kedy si na praktických cvičeniach vysvetlili ako predchádzať šikane a ako sa postaviť na stranu slabšieho.

    Nie je hrdina ten kto šikanuje, ale ten kto si pred šikanou nezatvára oči.  

  • DEŇ ZEME

    Dňa 22.4.  sa každoročne na celom svete oslavuje Deň Zeme. Naši žiaci si pod vedením učiteľov tento významný deň pripomenuli  až  30.4.2024.

    Žiaci prvého stupňa si spoločne pozreli  enviro film Bola raz jedna Zem, naučili sa pesničku o ochrane prírody a  upratali areál školy, kde vyzbierali odpadky a  pozametali. Žiaci druhého stupňa  pracovali celý deň v skupinách, podľa  žrebu, ktorý si  ráno ešte pred vstupom do budovy školy vytiahli . Každý vyplnil dotazník zameraný na separáciu  odpadu v domácnosti. Následne sa rozdelili do tried, kde ich čakali zaujímavé aktivity. Svoju tvorivosť využili pri pečení keksíkov. Dokázali, že aj nepotrebný odpadový materiál môže vhodne poslúžiť na výrobu zaujímavých výtvorov a predmetov - maketa školy z použitých tetrapakových obalov, výroba  papiera zo starých novín a toaletných roliek . Bol to vydarený a poučný deň pre všetkých.

  • EXKURZIA OSVIENČIM

    Dňa 29.4.2024 žiaci, rodičia a učitelia navštívili koncentračný a vyhladzovací tábor  Osvienčim – Brezinka.

    Toto miesto hrôzy, utrpenia a smrti zanechalo na všetkých hlboký dojem a je silným mementom nielen minulosti, ale aj budúcnosti – dôkaz krutosti človeka voči inej ľudskej bytosti.

    Ďalší program prebiehal už príjemnejšie v prekrásnom Krakowe, kde žiacii navštívili centrum mesta a hrad Wawel. Do Hermanoviec sme sa plní dojmov vrátili v neskorých večerných hodinách.

  • OZNAM

    OZNAM

    Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Hermanovce oznamuje rodičom a žiakom, že dňa 2.5.2024 (štvrtok) bude z dôvodu Metodického dňa upravená organizácia vyučovania.

    8:00 - 10:00 hod. sa uskutoční beseda zameraná na prevenciu šikanovania, ktorú zabezpečuje spoločnosť Sorudo. Je potrebné uhradiť 2€ / žiak.

    ŠKD v tento deň nebude v prevádzke a všetci žiaci budú mať suchú stravu.

    Mgr. Eduard Michálek, riaditeľ ZŠ s MŠ

  • ENGLISHSTAR

    Dňa 25. 4. 2024 sa vybraní žiaci zúčastnili medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku ENGLISHSTAR. Súťaž umožňuje žiakom porovnávať svoje vedomosti a skúsenosti s rovesníkmi z iných základných škôl a zároveň predviesť svoje nadanie na cudzí jazyk. Naši žiaci sa na súťaž poctivo pripravovali a hoci testy boli náročné, všetci sa do vypracovania pustili s veľkou chuťou. Veríme, že aj tento rok žiaci dosiahnu vynikajúce výsledky, na ktoré budeme všetci právom hrdí.

  • KC: DEŇ ZEME

    Dňa 24. 4. 2024 sme v KC  oslávili Deň Zeme. So žiakmi sme zrealizovali  tvorivé a zmysluplné aktivity, ktoré nám pripomenuli dôležitosť  starať sa o prírodu, myslieť ekologicky, separovať odpad, šetriť energiou a vytvárať pozitívny vzťah k životnému prostrediu.

     

  • ZÁPIS DETÍ DO MŠ

  • OZNAM

    OZNAM

    Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Hermanovce oznamuje rodičom a žiakom, že dňa 11.4.2024 (štvrtok) bude z organizačných dôvodov upravená organizácia vyučovania.

    - 1. stupeň: vyučovanie 4 hodiny /obed od 11.30 hod.
    - 2. stupeň: vyučovanie 5 hodín /obed od 12.10 hod.

    Mgr. Eduard Michálek, riaditeľ ZŠ s MŠ

  • KONZULTAČNÉ HODINY

    KONZULTAČNÉ HODINY

    Oznamujeme všetkým rodičom, že dňa 16. apríla 2024 (utorok) sa uskutočnia konzultačné hodiny.

    Konzultácie budú prebiehať v čase od 14:00 do 17:00 hod.

    Využite možnosť dozvedieť sa informácie o prospechu a správaní Vašich detí.

    Triedni učitelia

  • KC: DEŇ RÓMOV

    Aj tento rok sme si dňa 8.4.2024 v KC pripomenuli Deň Rómov filmom O BARIPEN - HRDOSŤ.

    Životopisný film mapuje osud rómskej autorky Eleny Lackovej. Odhaľuje okolnosti jej detstva a dospievania v osade, prvé literárne úspechy a snahu kombinovať osobný a profesijný život. Životný príbeh Eleny Lackovej spoznávame aj prostredníctvom jej pravnučky, herečky Alžbety Ferencovej, ktorá sa tiež vydala na umeleckú dráhu a búra stereotypy o úlohe rómskej ženy v spoločnosti.

  • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

    3. 4. 2024 bol deň, kedy sa naši milí škôlkari prišli zoznámiť so školou. Pani učiteľky vyskúšali ich šikovnosť a zručnosť pri rôznych zaujímavých aktivitách. Budúcim prvákom sa v škole páčilo a pri odchode ich čakalo prekvapenie, ktoré si mohli vyžrebovať z čarovného klobúka.

    Ako to celé prebiehalo si môžete pozrieť aj v krátkom VIDEU:  ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

    Budúci prváci, už teraz sa na Vás tešíme!

  • MATEMATICKÁ OLYMPIÁDA

    Dnes, dňa 3. 4. 2024 našu školu reprezentovali žiaci 6.A a 8.A v kategórii Z6 a Z8 na okresnom kole Matematickej olympiády. Držíme palce ✊️ v ďalších úspechoch.

  • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

  • NÁVŠTEVA KNIŽNICE

    Marec je mesiac, kedy knihy oslavujú. Tak sme sa so žiakmi prvého stupňa vybrali do obecnej knižnice, aby sme si pripomenuli, že čítanie kníh nie je len o učení, ale je to kúzlo, fantázia, obohatenie a zároveň oddych.Žiaci si popozerali, ale aj prečítali knihy, ktoré nám knižnica ponúka, zvládli úlohy, ktoré sme im pripravili a budú sa tešiť na ďalšiu návštevu.

  • DEŇ UČITEĽOV

    DEŇ UČITEĽOV

    DEŇ UČITEĽOV sa na Slovensku oslavuje v deň narodenia pedagóga Jána Ámosa Komenského, učiteľa národov.

    Sviatok je oslavou práce všetkých pedagogických pracovníkov, ktorých práca je poslaním a zaslúžia si za svoje znalosti, trpezlivosť a obetu úctu a poďakovanie.

    K tomuto krásnemu sviatku Vám želám, aby učenie bolo pre Vás výzvou, radosť hnacím motorom, tvorivosť krídlami a škola hrou, ktorá Vás bude napĺňať.

    Mgr. Eduard Michálek, riaditeľ ZŠ s MŠ

     

  • KC: KYTIČKA VERŠOV

    V KC sa 27.3.2024 konala súťaž v prednese poézie pod názvom Kytička veršov. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. Porota v zložení D. Olšiaková, K. Petríková a R. Gajdoš si pozorne vypočula básničky a najlepších  recitátorov odmenila.  Boli to príjemne strávené chvíle pred veľkonočnými sviatkami.

  • ZÁPIS DO 1. ROČNÍKA

  • ZDOBENIE VEĽKONOČNÉHO VAJÍČKA

    V spolupráci s obecným úradom sme spoločne so šikovnými žiakmi, žiačkami a pedagogickými pracovníkmi vyzdobili altánok a nádherné kované veľkonočné vajíčko, ktoré sme vyzdobili veľkonočnými stužkami. 

    Do súťaže o "Najkrajšiu veľkonočnú stužku" sa zapojilo 37 žiakov. Najkrajšie stužky boli ocenené peknými cenami a získali ich žiaci: Janík Novotný, Liana Dugasová a Erik Adamko. Za veľké množstvo stužiek získal cenu aj Damián Krištofík. Všetci žiaci, ktorí sa do súťaže zapojili, získali sladkú odmenu. 

    Všetkým, ktorí sa podieľali na výzdobe altánku a veľkonočného vajíčka úprimne ďakujeme. ❤️

  • PONOŽKOVÁ VÝZVA

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Hermanovce
    Hermanovce 374
    pošta Hendrichovce
    082 35
  • ZŠ: +421 514 594 287

    MŠ: +421 903 527 154

    JEDÁLEŇ: +421 910 997 566

Fotogaléria